< Inapoi

Lifting facial cu fire bio-resorbabile

Liftingul facial cu fire bio-resorbabile este o terapie non-chirurgicala care combina liftingul cu regenerarea pielii.

Tratamentul presupune un mecanism foarte simplu: medicul introduce ace foarte fine, incarcate cu minifire de polidoxanona care raman si se ancoreaza in piele dupa extragerea acelor. Firele introduse au un efect imediat de lifting, acestea creand o retea de sustinere a pielii. Firele se vor resorbi in timp, iar fibroza va determina sinteza de colagen si elastina, proces natural de regenerare a pielii.

Probleme estetice care pot fi rezolvate / atenuate:

- tratarea zonelor atone (fata, gat, decolteu)
- liftingul profilului mandibular
- recalibrarea pometilor
- estomparea ridurilor de la coada ochilor
- ridicarea colturilor buzelor
- estomparea barbiei duble
- diminuarea ridurilor gatului
- ptoza gravitationala
- pierderea tonusului muscular
- celulita
- ridicarea feselor.

Materiale:

Polidioxanona, materialul din care sunt realizate aceste minifire, este biocompatibil si biodegradabil. PDO este obtinut prin polimerizare ester-eter si este folosit de peste 25 de ani in medicina, in special in interventiile chirurgicale. Calitatea sa de a fi degradabil hidrolitic se datoreaza legaturilor sale esterice. Legaturile eterice, pe de alta parte, ii ofera flexibilitate.

Firele au un timp scurt de degradare, pierzandu-si dupa prima saptamana aproximativ 50% din rezistenta mecanica. Metabolizarea completa are loc intr-un interval de 35-40 de zile.

Durata procedura si proces de vindecare:

Procedura dureaza cel mult 30 de minute, iar in perioada imediat urmatoare, pacientul isi poate desfasura activitatile cotidiene in mod normal.

Efecte adverse:

Aceasta procedura nu provoaca reactii alergice, iar efectele adverse sunt minime, constand, in rare cazuri, in echimoze si edem postinjectare. Aceste efecte dureaza intre cateva ore si 2 zile.

Compatibilitate cu alte proceduri:

Procedura poate fi completata, fara nicio problema, de alte tratamente, cum ar fi cel cu botox sau acid hialuronic.